50 Quiz Semantics Lengkap Jawaban

Posted on

Untuk Soal Selanjutnya

35.

Y : Did you find some books related with tour theses?
X : I found some
Percakapan di atas merupakan contoh jenis maxim… .
A. kualitas
B. kuantitas
C. relevan
D. conversational

Jawaban:
B. kuantitas

36. Manakah kalimat berikut yang merupakan stastic situation?
A. My uncle owns a new car.
B. She sleeps earlier.
C. The weather changed overnight.
D. The bus arrived on time.

Jawaban:
A. My uncle owns a new car.

37. Manakah diantara kalimat berikut yang menggambarkan makna dynamic situation.
A. This car belongs to my uncle.
B. The students imitate the teacher to pronounce the words correctly .
C. She remembers my name.
D. You think that my father is from America.

Jawaban:
B. The students imitate the teacher to pronounce the words correctly 

38. Dilihat dari makna situasi berdasarkan kata kerja yang digunakan dalam kalimat berikut, maka yang merupakan event adalah … .
A. Tina read the magazine to find about the new information
B. He ran to the police station and reported what happened to him
C. The children walked to the river to swim
D. The glass broke into pieces

Jawaban:
D. The glass broke into pieces

39. Kalimat berikut yang mengandung makna punctual adalah … .
A. Shinta reads novel
B. The man puts the pen on the table
C. The children play football in the yard
D. My mother cooks in the kitchen

Jawaban:
B. The man puts the pen on the table

40. Salah satu kalimat berikut menggambarkan makna atelic dalam semantics yaitu … .
A. The government builds a new monument
B. The old man told stories to children
C. My father always told a story for me before we slept
D. My sister sings a song whenever in the bathroom

Artkel Terkait  Pembahasan Fisika UN: Teori Kinetik Gas

Jawaban:

B. The old man told stories to children

41. My father got the idea from his friend.
Pada kalimat di atas yang merupakan source adalah ….
A. My father
B. got
C. the idea
D. from his friend

Jawaban:
D. from his friend

42. Kalimat berikut ini yang merupakan metaphor adalah … .
A. This room is not completed with the heated water
B. My mother has a heated water for taking a bath
C. The men lost their job after a heated argument with their boss
D. You can heat you body by jogging

Jawaban:
C. The men lost their job after a heated argument with their boss

43. “The stars talk away the night”
Kalimat di atas merupakan methaphor, dan yang merupakan target domain adalah … .
A. The stars
B. talk away
C. the night
D. talk away the night

Jawaban:

C. the night

44. Kata “finger” merupakan meronym dari kata “ … .”
A. body
B. hand
C. nail
D. thumb

Jawaban:
B. hand

45. Pasangan kata berikut yang merupakan hubungan portion-mass adalah … .
A. grain/sand
B. tree/forest
C. bird/flock
D. book/library

Jawaban:

A. grain/sand

46. ” The teacher was angry finding one of his students smoke in class”
Makna implicature dari kalimat di atas adalah … .
A. The students should not smoke in class
B. The teacher doesn’t like smoking in class
C. The teacher is not a smoker
D. The student doesn’t know that the teacher doesn’t like his students smoke in class

Jawaban:

A. The students should not smoke in class

Artkel Terkait  Prajanjine abipraya, Saturun-turune wuri, Tulisen isine tembang kasebut!

47. “The cake on the plate is on the dining table”
Presupposition dari kalimat di atas adalah … .
A. The cake is delicious
B. The cake is ready to eat
C. The cake smells good
D. The table is clean

Jawaban:
B. The cake is ready to eat

48.
1. Linda’ s husband has just returned from Bali.(p)
2. Linda has got married (q)
Berdasarkan analisis Composite truth table for presupposition, jika kalimat 1 salah maka kalimat 2 … .
A. salah
B. benar
C. bisa benar bisa salah
D. pasti salah

Jawaban:

B. benar

49. Diantara kalimat berikut ini yang termasuk dalam makna accomplishment adalah … .
A. He stopped smoking since he got married
B. She plays the guitar every afternoon
C. My daughter hates smoking
D. My sister has already recovered from her ilness

Jawaban:
D. My sister has already recovered from her ilness

50.
1.”He was telling a joke to me yesterday”
2.”He told a joke to me yesterday”
Kedua kalimat tersebut memiliki makna yang berbeda dari segi aspect karena alasan berikut… .
A. Kedua kalimat tersebut menggunakan bounded dan unbounded verb
B. Keduanya memiliki makna yang berbeda karena keterangan waktunya tidak sama
C. Kedua kalimat tersebut menggunakan aspect yang berbeda yang menyebabkan berbeda makna
D. Kedua kalimat memiliki menggunakan tense yang sama yaitu di waktu lampau

C. Kedua kalimat tersebut menggunakan aspect yang berbeda yang menyebabkan berbeda makna

Semoga Bermanfaat Bagi Teman Teman Semua